Polski English Deutsch Русский Français Český

Naturo

wyszukaj

 

Na bazie produkowanych najwyższej jakości wędlin stworzyliśmy wyjątkową linię produktów pod nazwą NATURO. Jest ona efektem kilkuletniej pracy, wytężonych prób, które pozwoliły zbliżyć się do korzeni produkcji wędliniarskiej - wyrobów bez sztucznych dodatków funkcjonalnych.

Linia wędlin Naturo wyróżnia się tym, iż w procesie produkcji nie zostały użyte:

  • fosforany i polifosforany - np. E450(i), E451(i), E452(i),
  • cytryniany - np. E331(iii)
  • soja,
  • skrobia modyfikowana,
  • skrobia ziemniaczana,
  • glutaminian sodu - E621,
  • izoaskorbinian sodu - E316,
  • inozynian disodowy- E631

Produkty naturo zawierają jedynie dodatki w postaci naturalnych przypraw i ziół. Mięso marynowane jest w tradycyjny sposób a czas marynowania to minimum 10 dni. Jedynym środkiem konserwującym dodawanym do mięsa jest peklosól - azotyn sodu.

Do wyprodukowania 1kg wędlin naturo zużywane jest 1,1kg mięsa.

W tym miejscu mogą się Państwo zapoznać z całą ofertą produktów marki NATURO.